Linux Mint 20 werd zopas uitgebracht in drie varianten: Cinnamon, MATE en Xfce.  Linux Mint 20 betreft een LTS versie, dus een release met ondersteuning voor lange termijn, namelijk tot 2025. Linux Mint 20 krijgt de naam "Ulyana" en wordt geleverd met bijgewerkte software,  verfijningen en vele nieuwe functies om uw desktop nog comfortabeler te maken.

In dit artikel wordt de installatie van Linux Ubuntu 20.04 LTS doorlopen.   Steeds meer mensen kijken naar Linux als alternatief voor Microsoft Windows of Mac OS.  Linux is bruikbaar voor thuis, voor school en ook op het werk.  Ubuntu is hierbij een uitstekende keuze, het is gebruiksvriendelijk, wordt door veel fabrikanten ondersteund en is volledig gratis.

Ubuntu Downloaden:

Linux wordt vaak gezien als een besturingssysteem voor programmeurs en ontwikkelaars.  In de loop der jaren is er echter heel wat veranderd waardoor Linux toegankelijk is geworden voor alle consumenten.  Linux is veilig, het heeft niet de veiligheidsproblemen dat andere besturingssystemen soms ervaren.

Linux bestaat in veel verschillende vormen, de zogenaamde distros.  Deze distributies hebben hun eigen accenten, zien er net iets anders uit, hebben standaard andere software voorgeïnstalleerd of zijn ontworpen voor specifieke doeleinden.

Naast de grafische omgeving beschikt Linux eveneens over een zogenaamde Terminal, ook wel kortweg CLI genoemd wat staat voor Command Line Interface. 

De CLI is een tekst gebaseerde interface die wordt gebruikt voor het invoeren van opdrachten. 

Linux is een besturingssysteem voor computers, ook wel het OS (Operating System) genoemd.  Andere bekende OS zijn bijvoorbeeld Microsoft Windows en Mac OS.  Linux is open source software, dat wil zeggen dat de software vrij kan gedownload en gebruikt worden.  Zelfs het wijzigen of aanpassen van de software is vrij voor zover men dit ook vrij deelt.