Release Linux Mint 20

Release Linux Mint 20

01/07/2020 – Linux Mint LogoLinux Mint 20 werd zopas uitgebracht in drie varianten: Cinnamon, MATE en Xfce. Linux Mint 20 betreft een LTS versie, dus een release met ondersteuning voor lange termijn, namelijk tot 2025. Linux Mint 20 krijgt de naam “Ulyana” en wordt geleverd met bijgewerkte software, verfijningen en vele nieuwe functies om uw desktop nog comfortabeler te maken.

Mint 20 is gebaseerd op Ubuntu 20.04, maar blokkeert standaard Ubuntu’s Snap via apt-packages. Gebruikers kunnen Snap wel zelf nog installeren. Snap is een alternatieve manier om Linux-applicaties te installeren. Het is ontwikkeld door Canonical, het bedrijf achter Ubuntu.

Linux Mint 20

Nieuwe functies:

  • Nieuw bij versie 20 is Warpinator. Linux Mint kondigt het zelf aan als “The star of the show”. Gebruikers kunnen met Warpinator eenvoudig bestanden binnen een lokaal netwerk delen. Het hoofdvenster toont u de computers op het lokale netwerk die ook Warpinator hebben.
  • Verder bevat Linux Mint 20 een verbeterde ondersteuning voor Nvidia Optimus, wisselen tussen de geïntegreerde gpu van de processor en een losse videokaart van Nvidia.
  • De weergave van de systemtray werd verbeterd, onderandere het ontwerp van de icoontjes werd vernieuwd.

Een gedetailleerde beschrijving van de nieuwigheden vind je op de site van LINUX MINT

Systeemvereisten:

  • 1 GB RAM (2 GB aanbevolen voor comfortabel gebruik)
  • 15 GB schijfruimte (20 GB aanbevolen)
  • Resolutie van 1024 × 768 (bij lagere resoluties, druk op ALT om vensters met de muis te verslepen als ze niet in het scherm passen)

Download de nieuwe versie op de Linux Mint Download Pagina

Share this post